Imam 36 godina, majka sam troje dece, živim u Novom Sadu. Prvi problemi sa suvišnim kilogramima su se javili pre 16 godina, kada sam prvi put bila trudna. Pre trudnoće, moja telesna težina je iznosila 75 do 79 kilograma. Tokom trudnoće sam se ugojila 20 kilograma. Tada mi i nije bilo toliko važno kako izgledam, niti sam bila svesna koliko sam se ugojila, i koliko to može da utiče na moje zdravlje. Moja najveća težina je iznosila 112 kilograma, na visinu od 175 cm to je bilo previše. Tada sam osećala umor, bol u nogama, kao i veliki manjak samopouzdanja.

U HRANI SAM TRAŽILA UTEHU

Devet godina kasnije sam po drugi put ostala trudna. Posle trudnoće sam držala neku svoju dijetu, koju sam sebi prilagodila. Nisam večerala, izbacila sam hleb, gazirana pića i slatkiše. Smršala sam deset kilograma. Po prestanku dijete sam te kilograme vratila. Imala sam problema u braku, bila sam u depresiji koja me je navodila da jedem sve više. Rekla bih da sam u hrani tražila neku vrstu utehe. Trpela sam uvrede od strane partnera na račun svog izgleda i to me je činilo depresivnom.

NAKON JEDNE HRABRE ODLUKE, DONELA SAM I DRUGU

Usledio je razvod, i to mojom inicijativom. Tada sam shvatila da, ako sam uspela da konačno donesem tu odluku, moći ću bilo koju drugu. Cilj mi je bio da izgubim višak kilograma, ali da ne ugrozim svoje zdravlje. Učlanila sam se u grupu za UN dijetu i pratila rezultate ostalih članova. U međuvemenu sam rodila treće dete. Kada je ono malo poraslo, odlučila sam da primenim režim pomenute dijete i da nikako ne odustanem.

REZULTATI DRUGIH SU ME MOTIVISALI DA ISTRAJEM

U početku je bila kriza, ali su me drugi članovi motivisali svojim rezultatima, i odlučila sam da istrajem. Kako su dani prolazili, sve je bilo lakše i lakše. Posle prvog meseca držanja dijete, izgubila sam deset kilograma. Samopouzdanje je počelo da raste, dobila sam elana da nastavim dalje i ostvarim neke svoje životne želje, vezano za privatni život. Trenutno imam 85 kilograma, a cilj mi je da imam 79 kilograma. Svakome, ko ima problema sa viškom kilograma bih preporučila UN dijetu, kao i to da, kada krenu da je drže, nikako ne odustanu. Jako je važno ispuniti svoje želje i dokazati snagu svog uma i jačinu karaktera.

SMRŠALA SAM 27 KILOGRAMA I DOKAZALA JAČINU SVOG KARAKTERA – Priča Andree Geller

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: