Imam 55 godina, majka sam dvoje djece, iz Daruvara sam. Od 2019. godine živim i radim u Njemačkoj, gdje sam dosta promijenila način života.  Kako sam rodila drugo djete, kilogrami su se počeli gomilati i tako godinama, a mene to baš nije uzrujavalo. Došla je i menopauza, tu je nastao haos, pritisak, masnoća, sve me je snašlo dok nije došao doček Nove 2018. godine, i ja u ništa nisam stala od odeće, ali stala sam na vagu i ona je pokazala 122 kg. Zanjemela sam. Jeste da sam visoka 180  cm, ali veliki je bio šok. Dijete nisam nikad držala jer nisam karakter za to i onda sam slučajno naišla na dijetu 8 sati, autofagija, i odlučila da probam.


NISAM MOGLA BEZ ČOKOLADE
 
Prvi okidač mi je bio izbaciti šećer iz kave. A slatko je bio problem jer bez čokolade nisam mogla zamisliti dan i krenula sam a da nikome ništa nisam rekla. Imala sam satnicu od 9 h do 17 h i od 10 h do 18 h. Bilo je brljanja, ali nikad baš nikad nisam mislila odustati. 


VREMENOM MI SE APETIT SMANJIO


Pošto volim da se lijepo obučem i sredim, zadala sam si ciljeve što želim da vidim na sebi za 2, 4, 6 i 8 mjeseci. Krenula sam polako i ustrajno. Ujutro sam počela sa limunadom u velikoj čaši tople vode i žličicom meda, i kavom s kokosovim uljem. Doručak mi je bio ovsene pahuljice s voćem. Kobasice, jaja, nešto jače uglavnom. Ručak je bio uvjek normalan i popodne bih pojela salatu ili ono što bi preostalo od ručka. Ja nisam ništa konkretno izbacila iz prehrane, ali se vremenom apetit smanjio. Pila sam i do 3.5 l vode. 


SA VIŠKOM KILOGRAMA SAM HODALA 500 METARA, A NAKON MRŠAVLJENJA I PO 20 KILOMETARA


Ukućani su bili u šoku, vidjeli su da se nešto događa, a ja nisam ništa govorila. Nakon 3 mjeseca su se vidjele promjene, došla sam na 110 kg. Nije puno, neko bi rekao, ali sam pobornik toga da kilogrami nisu ni došli za jedan dan. Nitko sretniji od mene nije bio. Uz to sam počela hodati, prvi pokušaji su bili dugi 500 m, s velikim naporom. Polako sam povećavala kilometražu i došla do toga da dnevno hodam 8 – 10 kilometara, i to sa lakoćom, a vikendima i do 20 kilometara, uz redovno obavljanje poslova.

8 h SE JEDE NORMALNO, A 16 h OGRANIZAM TROŠI ZALIHE


Bila sam puna energije i volje. Shvatila sam koliko sam kuhala, pekla kolače i nepotrebno trupala velike količine hrane u sebe iz dosade. Kako sam vesela, pozitivna i komunikativna osoba, nikad nisam bila nezadovoljna sobom, ali kako su kilogrami počeli padati, imala sam sve veću motivaciju i samopouzdanje mi je sve više raslo. Kada sam sa broja 56 došla na 50 nitko sretniji od mene nije bio, i onda je okolina počela primjećivati promjene. Svi su me bodrili da ne odustanem. Ja nikada nisam smatrala da sam na dijeti, to je za mene postao način prehrane, 8 sati se jede normalno, a 16 sati se organizam čisti i troši svoje zalihe, kojih je bilo jako puno. 


UŠLA SAM U KONFEKCIJSKI BROJ 42

2019.godine sam otišla raditi u Njemačku, obitelj mi ostala u Hrvatskoj. Započela sam drugi način života, ali imala sam još više volje i želje da ustrajem. Te godine mi je kći imala matursku zabavu i ja sam stala u haljinu broj 46. Bila je to sreća do neba. 1.1.2021. godine moja vaga pokazuje 80 kg. Šok! Nisam mogla sama sebi vjerovati. Tu sreću kada odem u trgovinu i stanem u odjeću broj 42 ne mogu opisati. Sada mogu obući šta poželim! To se ne da opisati!


ODRŽAVAM TEŽINU I ŠETAM IZ ZADOVOLJSTVA


Sretna sam i ponosna na sebe što sam u ovim godinama uspjela i nikad mi nije palo na pamet odustati. Ovo je moj način prehrane i sada, uz puno voća i povrća. Hodam nekada više, nekad manje, kako mi posao dozvoli, ali držim se da ne jedem poslije 17-18 sati, ali i tu ima pomaka. Međutim, kilogrami se ne vraćaju, čak idu i dalje, a šetnje su mi sada zadovoljstvo a ne potreba. Dragi moji, svima bih poručila da se može uspjeti, ali samo lagano, neki su mi rekli 3 godine je puno, potvrdila sam to, uz napomenu da sam nakupljala kilograme 20 godina i mislim da je realno da mršavljenje traje malo duže. Svima želim sreću i ustrajnost! Nikad ne odustajte, zadajte si neki cilj i idite prema njemu! Sretno!

JELA SAM U OKVIRU 8 SATI I SMRŠALA 40 KILOGRAMA – Priča o mršavljenju Snježane Ćeran Horvat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: