Zovem se Marijana Uzelac i imam četrdeset i tri godine. Imam dvoje dece od dvanaest i šest godina. Od kad znam za sebe imala sam višak kilograma, nije bilo drastično, ali me je ograničavalo u izboru garderobe, dovodilo do povlačenja u sebe, budilo sumnju u moj izgled. Zbog toga sam uvek bila na nekim dijetama, a u stvari sam se vrtela u krug, izgubila bih 5 kilograma, vratila 6; izgubila 7, vratila 5, da bi tek sa dvadeset godina došla do željene kilaže.


SA 96 KILOGRAMA SAM IMALA MNOGO PROBLEMA


Nakon dve trudnoće i mnogih hormonskih uspona i padova, došla sam do 96 kg, što je za mene bilo jako mnogo. Dobila sam povišen pritisak, šečer u krvi, probleme sa štitnom žlezdom. Kilogrami su se lepili, zdravstveno stanje pogoršavalo, a ja sam psihički popuštala. Naravno, kao i mnogo godina pre, za doček Nove godine sam donela odluku da ću smršati, samo što sam to ovog puta sprovela u delo.


UZ KETO DIJETU SE NE GLADUJE


Od januara do sredine februara sam pažljivo prikupljala informacije o dijetama, vagala benefite i rizike od istih, gledala fotografije pre i posle devojaka i žena koje su istrajale u svojoj borbi, i konačno odlučila da istrajem i ja. Odlučila sam se za keto, jer mi je delovala najbezbolnije, jer su po forumima i grupama korisnici uglavnom govorili da se uz tu dijetu ne gladuje.


SMRŠALA SAM 23 KILOGRAMA


U početku je gubljenje kg išlo brže, jedno vreme sam stagnirala, ali ni jedan put nisam pomislila da odustanem. Osmeh mi se polako vraćao na lice, počela sam da dobijam komplimente na račun izgleda, oblačenja. Sve to mi je davalo vetar u leđa da ne pokleknem. Ukupno sam smršala 23 kilograma.


OSTAJEM VERNA OVOM NAČINU ISHRANE


Sada, nakon devet meseci, ne razmišljam da odustanem. Ostalo je još nekoliko upornih kilograma, ali verujem da ću i nakon skidanja tih kilograma ostati verna keto načinu ishrane, jer sam uvidela da se može bez slatkiša, grickalica, nezdrave hrane. Preporučila bih svima ovu dijetu, jer je jednostavna, namirnice su raznovrsne, pogodne za nošenje na posao, na slavljima ne moraš da izbegavaš stolove sa hranom, jer se uvek nađe nešto keto na meniju. Idealnog i univerzalnog recepta za mršavljenje nema, ali bih svima svakako preporučila da se učlane u neku od grupa, gde su članovi jedni drugima podrška, gde jedni druge motivišu, bodre i teše. Meni je pomoglo!

ISTRAJALA SAM I SMRŠALA 23 KILOGRAMA – Priča Marijane Uzelac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: