Zovem se Jovana, imam 27 godina, živim u mestu Bok, Orašje, Bosna i Hercegovina. Moji problemi sa suvišnim kilogramima datiraju od 2011. godine. Prije toga nisam imala te probleme. Ostala sam, te 2011. godine u drugom stanju, sa telesnom težinom od 55 kilograma. Kada sam se porodila, imala sam 95 kilograma. Znači da sam se, za devet meseci, udebljala 40 kilograma! Za mene je to bilo strašno! Po prvi put mi je postalo teško da pronađem odjeću, u kojoj ću da se osjećam lepo. Imala sam i malo zdravstvenih problema, koji su se ogledali u tome što su mi oticale noge i što sam osjećala bol u leđima.


IMALA SAM KRIZE, ALI SE NISAM PREDALA


U junu 2019. godine sam odlučila da probam dijetu bez ugljenih hidrata. I prije toga sam pokušavala sa raznim dijetama, ali sam veoma brzo od njih odustajala. Nisam imala čvrst karakter, niti sam sugerisala sebi da mogu i hoću da istrajem. Svaki put bih odustajala. Obožavam da jedem meso, i zato sam se odlučila za ishranu bez ugljenih hidrata. Uglavnom nisam imala problema, ali je bilo kriznih trenutaka, u kojima sam želela da posegnem za slatkišima ili za kruhom. Nisam se predala tim iskušenjima, izdržala sam!


POŠTUJTE PRAVILA I NE ODUSTAJTE


Prva tri mjeseca sam strogo poštovala dijetu, nijednom nisam prekršila pravila. Uspeh je bio fantastičan, smršala sam 12 kilograma! Nakon ta tri mjeseca sam uvela voće sa minimalnom količinom šećera, i po koji mliječni proizvod. Za godinu dana sam smršala 27 kilograma, tako da moja telesna težina trenutno iznosi 63 kilograma. Promijenio mi se broj odjeće, sa XXL na M. Prezadovoljna sam! Svima bih preporučila ovaj način ishrane! A onima, koji se budu odlučili da ga započnu, savjetujem da poštuju pravila i da ne odustaju!

ODOLELA SAM SVIM IZAZOVIMA I SMRŠALA 27 KILOGRAMA – Priča Jovane Kosić

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: