Od malih nogu sam bila krupnija, nikada mršava. Iskrena da budem, najviše su me ugojili slatkiši i raznorazne gluposti koje konzumiramo svaki dan. Teško sam rešila da krenem sa procesom skidanja suvišnih kilograma. Učinila sam to zahvaljujući osobi koju puno volim, mom suprugu. Njegovo gunđanje me podiglo iz provalije u koju sam počela da propadam sve dublje.


SMRŠALA SAM 36 KILOGRAMA


Letos sam imala preko 160 kg. Imam usporen rad štitne žlezde tako da kilogrami sporije spadaju, ali idu nizbrdo. Sada imam 36 kg manje. Cilj je još nekih 30 pa održavanje. Sve se može kada se hoće.


PROMENIĆU POSAO ZAHVALJUJUĆI MRŠAVLJENJU


Od kako sam završila školu radim u trgovini, trenutno sam zaposlena u pekari. To nije posao već agonija, ali dok ne dođem do cilja i željenog izgleda moram nešto da radim. Sa ovom kilažom je teško naći normalan posao, ali će to uskoro, uz Božiju pomoć, biti prošlost.


DNEVNO PEŠAČIM PO 15 KILOMETARA


Česte svađe sa mužem oko mojih suvišnih kilograma su me trgle, i rešila sam da se promenim. On je moj najveći oslonac. Puno mi je pomogao da se konačno pokrenem. Od početka oktobra sam počela puno da šetam, za početak sam prelazila nekih 8 km peške. Sada se to udvostručilo dnevno peške pređem po 14 ili 15 km peške. Posebno sam zahvalna mojoj haskici Rubi koja me tera da svaki dan šetamo.


ODREDITE CILJ I LAGANO IDITE KA NJEMU


Nisam se pridržavala nekih dijeta, to su gluposti i gubljenje vremena. Potrebno je izbaciti slatkiše, gazirana pića i peciva. Radim u pekari, ali tamo ništa ne jedem niti ću ikada više. Uz svo navedeno odricanje i puno šetnje – uspeh je zagarantovan. Za četiri meseca sam skinula neverovatnih 36 kg. Sada se mnogo bolje osećam, imam više samopouzdanja, zadovoljnija sam i srećna kada obučem nešto o čemu sam pre mogla da sanjam. Kada čovek ima cilj ispred sebe nije mu teško da održava rezultat i da lagano ide ka njegovom ostvarenju.


BUDITE UPORNI I ISTRAJNI


Najbolji recept za uspeh je upornost i istrajnost. Postavite sebi cilj i nikada ne odustajte. Osobama koje žele da smršaju bih poručila da čvrsto reše i krenu napred, kao i to da se nikada ne vraćaju starim navikama. Ja sam uspela, a i vi ćete!

DO USPEHA UZ RESTRIKCIJU ISHRANE I PUNO ŠETNJE – Priča Ljiljane Nikolić Milošević
%d bloggers like this: