Moje ime je Ana Ilić, imam 42 godine i iz Niša sam. Osamnaest godina sam u srećnom braku i majka sam dva tinejdžera. Moja borba sa kilogramima, čini mi se, kreće od samog rođenja jer sam rođena sa viškom. Sa celih 4.5 kg! Celog života sam, manje-više „velika“. Posle druge trudnoće je krenula najgora faza. Ljubav prema svoj hrani, naročito slatkišima, kombinovana sa ogromnom ljubavi prema kuhinji i spremanju, dovelo me je do maksimalnih 117kg. Bilo je to u junu 2018. godine. Tada sam odlučila da od 1. avgusta dam sebi godinu dana života i prestanem da budem najdeblja osoba koju lično poznajem. Dosta se živelo u pogrešnom telu!!! Sve što sam želela i kako sam se osećala nije imalo veze sa tim kako sam izgledala.


ZA GODINU DANA SAM SMRŠALA 40 KILOGRAMA


Za hrono ishranu sam čula sa puno različitih strana. Tim pričama je jedno bilo zajedničko: totalna uspešnost ukoliko se pridržavate pravila. A ona nisu nimalo teška. Ono što se meni baš dopalo, na samom početku, su neograničene porcije hrane. U prevodu, možeš jesti koliko želiš, ali samo ono što smeš u datom trenutku. Za nas koji volimo da ručkamo, mera od 50gr, 100 gr, 150 gr odmah u glavi stvara psihički pritisak. Data ograničenja podstiču brzi prekid dijete. U stvarnosti mi, možda, i ne pojedemo više od navedene gramaže date namirnice. Stvar je psihe i navodne slobode. Davati sebi nerealno kratke rokove za postizanje željene cifre na vagi je još jedan opterećujući deo. Ja sam, po prvi put, išla dan po dan. I svaki dan sam doživljavala kao veliku pobedu, i to protiv protivnika koji sam bila sama ja! Dan po dan, i, tako sam za godinu dana smršala 40 kg!


POČELA SAM DA SIJAM

Sve je postalo brže i lakše kada sam počela da osećam prve rezultate. Do trenutka kada su i drugi to isto počeli da primećuju, ja sam uveliko usvojila sva pravila „novog“ života. Sem fizičke transformacije, došlo je i do psihičke. Nekada sam se borila sa viškom kilograma, a sada se ponosim viškom energije. Da mi je neko rekao da će doći do ovog preokreta, ne bih mu verovala. Hrono ishrana je čudo, na njoj niste gladni, a ne znate šta da radite sa viškom energije! Dani su mi postali kratki za sve što sam htela i mogla da uradim. Dobila sam veću motivaciju na svim životnim poljima. Misli su mi postale brže, pojavio mi se novi sjaj u očima, kao i neposustajući osmeh na licu. Jednostavno sam počela da sijam, i da postajem magnet za dobre i lepe stvari.

POBEDA NAD SOBOM


Probajte i videćete! Sve ono dobro i lepo što je, iz nekog razloga, bilo skriveno u vama, svesno ili nesvesno, oslobodiće se i bićete oduševljeni. Sama spoznaja da možete sebe da pobedite daje neopisivi osećaj snage! Zadovoljstvo da obučete svoje novo telo u garderobu koju ste oduvek hteli a niste mogli da nosite, diže vaše samopouzdanje u visine.


ODABRALA SAM DA BUDEM ZDRAVA I SREĆNA

Bilo je, u mom procesu mršavljenja, i par „padova“, ali nisam dozvolila sebi  da se pokolebam i da po hiljaditi put odustanem. Davala sam sebi malo oduška, ali sam odmah nastavljala dalje. U glavi su to bile male nagrade za veliki uspeh. Sada je hrono ishrana moj način života, a ne dijeta. To sam sada ja. Bez obzira što u porodici imam trojicu sportista kojima kuvam odvojeno, nema opravdanja za neuspeh i odustajanje. Odabrala sam SEBE! Svoje zdravlje, sreću i neizmerno zadovoljstvo!


ISTRAJTE U LAVOVSKOJ BORBI


Naoružajte se strpljenjem, mentalnom snagom i izaberite SEBE!!! I nemojte juriti brojke na vagi, već uživajte u svom odrazu u ogledalu. Idite dokle vi želite, a ne dokle vam to nameće neko drugi. Ne zaboravite osnovnu stvar: lep izgled je samo dodatni plus u životu, najvažnije je kakvi smo ljudi i kakvom energijom zračimo. Nadam se da ću bar jednoj osobi biti uzor i da će joj moja priča pomoći da istraje u lavovskoj borbi protiv sebe. Jer ako sam mogla JA, može svako!

OD VIŠKA TEŽINE DO VIŠKA ENERGIJE – Priča Ane Ilić

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: