KADA DUŠA NAUMI DA SMRŠA – Intervju sa Milesom Merdanović, sertifikovanim instruktorom tehnike Theta Healing®
Uzimanje obroka u vreme kada ne osećamo fiziološku glad, može da se protumači i kao kompulzivno (prinudno, prisilno) ponašanje. Ti neželjeni obrasci ponašanja nisu stvar nedostatka volje ili čvrstog kakaktera, već su utisnuti u podsvest, kao vid navike, zbog čega ih je veoma teško promeniti. Oslobađanje od onoga što nam je urezano u podsvest, a što se manifestuje kao, po nas štetno, ponašanje, moguće je izvesti uz pomoć Theta Healing tehnike. Neko ko već godinama koristi ovu tehniku za samorazvoj i pomaganje ljudima je Milesa Merdanović (1973.), Sertifikovani instruktor tehnike Theta Healing® Instituta THInK. Bavljenje Theta isceljivanjem je rezultat njene dvadesetogodišnje potrage za duhovnošću, kao i zdravijim načinom života. Milesa Merdanović se neprekidno usavršava, a više o njoj i njenim aktivnostima, možete saznati na adresi www.zivetislobodno.com

Za one koji ne znaju, recite nam nešto uopšteno o Theta Healing®
tehnici?

Theta Healing® odnosno Theta isceljivanje je meditativni proces koji kroz usmerenu misao donosi promene na svim nivoima našeg bića, fizičkom, psihološkom, duhovnom. U Theta isceljivanju uspostavljamo vezu sa Stvoriteljem svega što jeste (Energijom stvaranja, Izvorom, Bogom) pri čemu naši moždani talasi automatski idu u theta stanje svesti. Theta frekvencija moždanih talasa (4-7Hz) je stanje duboke relaksacije, prisutno je u prvoj fazi sna i smatra se da upravlja našim stavovima, ponašanjem i verovanjima. Ovo stanje nam omogućava da delujemo na nivou ispod svesnog uma i da na kreativan, inspirativan i duhovan način menjamo i stvaramo svoj život.

Koje tegobe i problemi se uspešno rešavaju Theta Healing®-om? Tehnika Theta Healing® je primenjiva u svim oblastima života.

Navešću samo neke primere:

-ako se osećate ograničeno, sputano, nezadovoljno na poslu ili u vezi, u
životu;

-ako imate strah koji vas sprečava da se iskažete i koristite sva svoja umeća i sposobnosti (strah od visine, letenja, uspeha, neuspeha, budućnosti, strah za decu, roditelje, od starosti, javnog nastupa, zubara i slično);

-ako ste nezadovoljni svojom telesnom težinom;

-ako ste doživeli traumu na fizičkom ili psihičkom nivou (razne traume zlostavljanja, saobraćajne nesreće, gubitka bliske osobe, …);

-ako želite da se ostvarite u poslovnom ili partnerskom odnosu a nikako
ili teško uspevate;

-ako imate manifestaciju na fizičkom nivou u vidu promenjenog stanja
zdravlja, Theta isceljivanje vam može pomoći da se simptomi bolesti
ublaže ili nestanu.

Da li, i na koji način, Theta Healing® može da pomogne pri mršavljenju?

Da, može. Mnogi su uzroci nastanka prekomerne telesne težine. Upravo je primena Theta isceljivanja efikasna u pronalaženju tih uzroka. Mnoga verovanja i osećaji sprečavaju približavanje idealnoj telesnoj težini. Sa gubitkom svakog kilograma možete otkriti kako vas hvata nervoza zbog mogućnosti da postanete vitki. Možda osećate paniku, strah ili stres ili se jednostavno osećate čudno kada se pogledate u ogledalo. Nemate pojma zašto imate ove osećaje ni odakle oni dolaze. Isto tako, možete se setiti kada ste u prošlosti imali prekomernu težinu, a problemi koje ste tada imali ponovo izviru na površinu. Ove odbegle osećaje je potrebno zaustaviti, razrešiti i otpustiti. Razlikujemo i pojmove gojaznosti, koji označava da osoba ima previše masnog tkiva u telu u odnosu na mišićno tkivo od prekomerne težine, koja znači da osoba ima previše kilograma za svoju visinu, a može nastati i zbog mišića, kostiju, vode u telu. Većina osoba postaje gojazna kada duži period u organizam unosi više kalorija nego što ih troši. To znači da je uz rad na verovanjima i osećajima (Theta Healing®) neophodno uvesti i vežbanje, a opet sve uključuje sposobnost organizacije svog vremena, doslednost, istrajnost, ljubav prema sebi i svesnost rezultata koji se želi postići. Mnogi vezuju (podsvesno ili svesno) svoju telesnu težinu sa osećajem moći, poštovanja, snage, ljubavi, sigurnosti, izbegavanja privlačenja pažnje. Neke gojazne osobe veruju da su samo tako prihvaćene od porodice, prijatelja, da su pametne samo ako su gojazne, čak i da je zdravlje kada su „rumeni i debeli“ jer su to osobine koje su se cenile u prošlosti. Kada su u pitanju zdravstveni problemi koji rezultiraju gojaznošću (nepravilan rad štitne žlezde, psihološki poremećaji, određeni lekovi), uvek je neophodno imati adekvatnu medicinsku pomoć.

Za koje osobe je, ova tehnika, naročito pogodna?

Svi koji žele da unesu promene u svoj život, osobe koje su otvorene i spremne da zavire u svoju podsvest, oni koji prepoznaju (ili ne) ponavljanje obrazaca ponašanja svojih roditelja ili predaka a koji su neadekvatni u današnjem vremenu, osobe koje žele da upravljaju svojim životom umesto okrivljavanja drugih za svoju sudbinu i svi koji razumeju da je promena neizbežna, pa zašto je onda ne bi sami stvarali.

Šta je potrebno da jedan čovek učini, kako bi mogao da primeni Theta Healing® tehniku?

Ko želi da primenjuje tehniku potrebno je da završi osnovni seminar. Postaje sertifikovani praktičar Theta Healing® tehnike i samostalno radi na sebi i sa drugima koji to žele, primenjujući metode koje je radio na seminaru. Osnovni seminar traje dva i po dana, a napredni tri dana i zajedno pružaju znanje i iskustvo u svemu što tehnika nudi. Na svakom seminaru se praktikuje rad na sebi i sa kolegama uz vođstvo instruktora. Osim kroz primenu, tehniku možete iskusiti na tretmanu.

Kako izgleda sam tretman? Koliko traje? 

Theta tretman je individualan i podrazumeva razgovor između osobe i praktičara. Dobro je ako se zna tema ili problem na kom će se raditi, a ako ih ima više odabraće se tema koja je najvažnija za osobu u tom trenutku. U samom radu, koji traje oko 90 minuta, osoba u svakom trenutku zna šta se radi, na čemu se radi, kakve su promene verovanja i osećaja i potrebna je saglasnost osobe za svaku promenu. Često se koristi i metoda mišićnog testiranja (postupak iz kineziologije) kojim se utvrđuje postojanje određenih verovanja u podsvesti, a potom zamena negativnih verovanja onim koja su pozitivna. Rezultati tretmana mogu biti vidljivi odmah u vidu nestanka bola, promene negativnog osećaja u pozitivan, drugačijeg pogleda na situaciju, doživljaj ili iskustvo, a sve u zavisnosti od teme na kojoj se radilo. Uglavnom ga svi doživljavaju kao prijatan.

U čemu se ogleda prednost Theta Healing®-a, u odnosu na druge tehnike?

Ja sam mišljenja da je svaka tehnika dobra kada se primenjuje za svoje dobro i dobro drugih koji to žele. U Theta isceljivanju postoji širina i sveobuhvatnost, svako pitanje ima odgovor. Volim da je primenjujem svakodnevno jer trenutno dolazi do promene. Kao savet drugima za koju tehniku da se odluče uvek preporučujem da se upoznaju sa mogućnostima koje tehnika pruža, upoznaju sa jednim ili više praktičara ili instuktora tehnike i sami odluče šta je za njih najbolje, koja tehnika će im doneti željeni rezultat. Kao pomoć su tu iskustva drugih ljudi, preporuke, predavanja, pa i samo iskustvo tretmana.

Koliko razumevanje samih sebe može da pomogne na putu ka ostvarenju željenih ciljeva?

Mislim da je razumevanje sebe veoma važno i za ostvarenje ciljeva i za život. Kada smo svesni svog umeća, svojih vrednosti i vrlina, kada ih prihvatimo, tada smo prihvatili i sebe. To je veliki korak i pomaže nam da vidimo i odaberemo lakše načine ostvarenja ciljeva. Ja sam učena, a možda ste i vi, da mnogo stvari MORAM raditi ili primeniti kako bih nešto postigla. Uspevalo je, ali mi je donosilo i puno stresa, pritiska, preispitivanja što mi se nije dopalo. Naučila sam da puno postižem i stižem sa često boljim rezultatom bez toga MORAM, a više uživam u radu (i putu), opuštenija sam, srećnija, zadovoljna. Theta isceljivanje nam pruža mogućnost da se oslobodimo teških načina postizanja ciljeva, patnje, žrtvovanja zarad nečega i da prihvatimo sebe kao božanske iskre koje zaslužuju ostvarenje svojih želja.

Milesa Merdanović, sertifikovani instruktor tehnike Theta Healing®
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: